- 2 žumanca
- 150 gr šećera
- 150 ml ulja
- 3 kašike džema
- 3 kašike kakaoa
- 3 dl mleka
- 200 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
Fil:
- 2 belanca
- 150 gr šećera
- 4 izrendane kiselkaste jabuke
- sok od pola limuna
Glazura od čokolade:
- 100 gr čokolade i 4 kašike ulja istopiti na pari
Za testo treba umutiti sve sastojke, kratko, mikserom, postepeno i ovim redom ih dodavajući. Staviti da se peče, oko 15 min na 170 stepeni.
Za to vreme napraviti fil, umutiti čvrst sneg od belanaca i šećera, pa dodati limunov sok. Kada dodamo jabuke, sve lagano izmešati špatulom. Zatim fil staviti na polupečenu koru, i vratiti u rernu, još oko pola sata. kada se ivice kolača malo povuku ka sredini, i potamne, gotov je.
Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade.
Recept je sa sajta Aurorina kuhinja.
Нема коментара:
Постави коментар