Nedavno smo kupili belog amura od 11 kilograma, i zato sam imala ove divne velike kotlete... Želela sam da ih spremim bez mnogo masnoće, koju bih svakako morala da upotrebim za prženje, pa sam se zato odlučila da ih ispečem u rerni, sa svega 3 kašičice ulja...
Sastojci:
- 3 kotleta amura
- 4 kašike brašna
- 4 kašike kukuruznog griza, ili palente
- so i biber
- 2 kašičice aleve paprike
- malo majčine dušice
- malo ruzmarina
- malo belog luka u prahu
- 3 kašičice ulja
- 1 limun
Kotlete amura posoliti sa obe strane, i ostaviti ih sa strane, oko pola sata, da upiju so.
Za to vreme spremiti smesu u koju ih treba uvaljati pre pečenja. U dublji sud staviti brašno, kukuruzno brašno, malo soli i bibera, beli luk u prahu i izmrvljene začinske trave.
Svaki kotlet uvaljati u ovu smesu, i prstima dobro utapkati, sa obe strane. Složiti ih u sud za pečenje, na peki papir, preliti svaki kašičicom ulja, i staviti u rernu zagrejanu na oko 170 stepeni. U rerni sa ventilatorom peku se oko pola sata. Meso će biti izuzetno meko i sočno, zahvaljujući korici od brašna.
Servirati sa parčićima limuna, i obavezno uz krompir salatu.