Čim sam ih prvi put napravila, po Jasninom receptu, zaljubili smo se u njihov ukus ... Potpuno je drugačiji od od onoga kako sam do tada punila tikvice...
Potrebni sastojci:
- 4 tikvice
- 400 gr pilećeg filea
- 1 veća crvena paprika
- 4 paradajza
- 4 dl pavlake za kuvanje (neutralne)
- 1 kašičica brašna
- so, biber
- provansalska mešavina začina
- par listića bosiljka
- malo maslinovog ulja
Tikvice oprati, preseći po dužini, da se dobiju ''čamci'', i izdubiti im sredinu.
Za spremanje fila, dobro je sve sastojke oprati i usitniti odmah, jer se vrlo brzo prže, pa da sve bude spremno. dakle, papriku iseći na tračice, pileći file takođe, a dva paradajza oljuštiti i iseći na sitne kockice (ocediti višak soka i semenki).
Na malo ulja proržiti prvo papriku, pa pileći file, pa dodati paradajz. Nakon par minuta dodati kašičicu brašna, i dodati oko 2 dl neutralne pavlake.
Skloniti sa ringle, i dodati začine po ukusu, so, biber i provansalsku mešavinu začina, i malo iskidanih listića bosiljka.
Uključiti rernu na 180 stepeni. Puniti tikvice filom, pa na svaku odozgo staviti po 2-3 koluta tanko sečenog paradajza. Preliti ostatkom neutralne pavlake, složiti ih u tepsiju podmazanu uljem, i staviti da se peku.
Nakon 30-40 minuta, tikvice su gotove.
Ovako izgledaju žute i zelene, okrugle tikvice spremljene po ovom receptu:
Prijatno!