- 3 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1 vanil šećer
- 1 čaša ulja
- 200 gr mlevenog maka
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1,5 čaša mekog brašna
- 2 čaše mleka (možda neće trebati cela količina, pa polako!)
Mera je čaša od 2 dl
Džem od kajsija za premazivanje kolača
Za glazuru:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
- malo putera
Ovaj jednostavni kolač pravi se tako što se svi sastojci navedenim redom mute mikserom, najpre jaja sa šećerom, pa, se dodaje sve ostalo. Mleko dodavati postepeno, dok se ne dobije gusta, žitka smesa.
Peći na 170 stepeni, oko 40 minuta, u podmazanom i brašnom posutom plehu.
Gotov kolač okrenuti na tacni, da gore bude lepa, ravna strana, pa ga premazati džemom od kajsija, i preliti glazurom od čokolade.
Glazura se pravi jednostavno - u šerpici, na pari istopiti čokoladu izlomljenu na kockice, zajedno sa uljem i puterom.
Нема коментара:
Постави коментар