Odličan recept za slanu tortu! Pravila sam ove kocke (šnite) mnogo puta, a recept preuzela od Svetlane, sa bloga Vikend kuvarica.
Kora:
- 5 jaja
- 200 gr kisele pavlake (sa 20 % mm)
- 100 gr ajvara
- prstohvat soli
- 9 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
- 200 gr kisele pavlake (sa 20 % mm)
- 100 gr ajvara
- 150 gr izrendane gaude, ili kačkavalja
- prstohvat soli
Za ukrašavanje:
- 50 gr sitno rendane gaude, ili kačkavalja
- malo kiselih krastavčića, ili maslina
- crvena paprika, sitno isečena, peršunov list
Za koru je potrebno pripremiti pleh veličine oko 25 x 35 cm, i u njega staviti peki papir. Najpre se belanca čvrsto umute mikserom, a ostali sastojci dodaju nakon toga, i sve se lepo izmeša špatulom. Ispeći koru, ostaviti je da se ohladi, i nakon toga, preseći po dužini na dva dela.
Za fil se svi sastojci promešaju, pa se njime premaže prva kora, preko nje stavi druga, blago se pritisne da se fil izjednači i poveže, i ostatkom fila premaže odozgo. Ostaviti u frižider, da se sve lepo poveže, pa sutradan posuti rendanim sirom, iseći na kocke, ili šnite, i ukrasiti po želji.
Za veća slavlja, praviti duplu meru!
Нема коментара:
Постави коментар