Evo recepta za mafine koji su baš fini, a gotovi za čas!
Od ove količine namirnica dobije se 18 komada...
Sastojci:
- 100 gr putera
- 170 gr šećera
- 2 jaja
- 260 gr mekog brašna
- 30 gr ovsenih mekinja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- malo soli
- 60 ml limunovog soka
- 250 ml mleka
- 3 kašike kandirane limunove kore
- 18 papirnih korpica za mafine
Glazura od limuna:
- 70 gr prah šećera
- 4-5 kašika limunovog soka
- par kapi ulja
Puter i šećer dobro izmutiti mikserom, pa dodati jaja. Ostale sastojke dodavati jedan po jedan, i dalje muteći mikserom. Koricu limuna dodati na kraju, polako izmešati špatulom, pa testo sipati u korpice, koje su već stavljene u kalup za pečenje mafina.
Peći na oko 170 stepeni, dvadesetak minuta.
Kad se mafini ohlade, preliti ih glazurom od limuna, a po želji se na glazuru može staviti još malo kandirane limunove kore.
Glazura od limuna:
Prah šećer preliti sokom od limuna i uljem, mutiti dok se smesa ne ujednači, i ne postane tečna.
Baš lepi! ♥ Limun u kolačima retko koristim, ali kad vidim šta si sve smestila u ove lepe šarene korpice dođe mi da promenim mišljenje...
ОдговориИзбришиZnam da nisi ljubitelj limuna... ukusi su različiti... zato stalno isprobavam nešto novo, da i ja zavolim neke novotarije...
ОдговориИзбриши