U kuhinji i oko nje

U kuhinji i oko nje

понедељак, 6. март 2023.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA

 Jednostavan, posan i brzo gotov!

Za ovaj kolač potrebno je:
- 2 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 čaša šećera (čak i malo manje)
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša vode
- 2 nakisele jabuke, očišćene i iseckane na kockice
- 2 kašike džema od kajsija
- 2 kašike kakaoa
- malo cimeta
U receptu se koristi čaša zapremine 2 dl, i kalup za tortu prečnika 26 cm.

Rernu odmah uključiti da se zagreje  na 180 stepeni.
Kalup za tortu podmazati i posuti brašnom, ili na dno staviti peki papir.
U činiji pomešati sve mokre sastojke, pa redom dodati i suve (osim kakaoa i cimeta).
Smesu podeliti na dva dela, pa prvu polovinu izliti u posudu za pečenje, i ovlaš poravnati špatulom. U drugi deo smese dodati kakao i cimet, promešati, pa tu smesu kašikom nabacati na žutu smesu. Štapićem za ražnjić praviti šare, da se smese ovlaš izmešaju.
Kolač se peče 30 do 40 minuta, na oko 170 stepeni. Po želji, posuti prah šećerom, (mada je dovoljno sladak i bez toga).





Нема коментара:

Постави коментар