- 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka, od oko 400 gr
- 200 gr putera
- 200 gr bele čokolade
- 100 gr kokosa
- 1 kesica šlag krema od vanile, umućena sa 150 ml mleka
- još malo kokosa, za posipanje kolača
U jednoj posudi umutiti šlag krem sa mlekom.
U drugoj posudi mikserom izmešati kondenzovano mleko, omekšali puter i istopljenu belu čokoladu. Dodati umućen šlag i 100 gr kokosa, pa sve dobro izmešati.
Filovati kore (po 4 kašike idu na svaku koru).
Poslednju koru prekriti peki papirom, i blago pritisnuti, da se fil i kore zalepe, i ostaviti tako desetak minuta. Zatim papir skloniti, premazati ostatkom fila, i posuti kokosom. Ostaviti u frižider na par sati, da korice otpuste, pa seći štanglice.
Нема коментара:
Постави коментар