Prelepa, brzinska torta!
Sastojci:
- 1 pakovanje tamnih kora za tortu (''Vinčini'' su odlične)
- 500 gr šlaga u prahu
- 4,5 dl dobro ohlađene mineralne vode
- 700 gr kisele pavlake, sa 20 % mm
- 150 gr pečenih, mlevenih lešnika
- 300 gr mlevenog Plazma keksa
- 250 gr prah šećera
- 2,5 dl čokoladnog mleka, za natapanje kora
U jednoj posudi umutiti šlag sa mineralnom vodom.
U drugoj posudi izmešati kiselu pavlaku, Plazma keks, lešnike i prah šećer, pa dodati 5 kašika umućenog šlaga.
Filovanje kora:
Sastojci:
- 1 pakovanje tamnih kora za tortu (''Vinčini'' su odlične)
- 500 gr šlaga u prahu
- 4,5 dl dobro ohlađene mineralne vode
- 700 gr kisele pavlake, sa 20 % mm
- 150 gr pečenih, mlevenih lešnika
- 300 gr mlevenog Plazma keksa
- 250 gr prah šećera
- 2,5 dl čokoladnog mleka, za natapanje kora
U jednoj posudi umutiti šlag sa mineralnom vodom.
U drugoj posudi izmešati kiselu pavlaku, Plazma keks, lešnike i prah šećer, pa dodati 5 kašika umućenog šlaga.
Filovanje kora:
Koru staviti na tacnu, pa je na par mesta izbockati čačkalicom, da bolje upije čokoladno mleko. Najbolje je mleko naneti četkicom, da se kora ne nakvasi previše. Na koru se prvo stavi trećina fila od keksa i lešnika, pa trećina umućenog šlaga. Zatim druga kora, opet premazivanje čokoladnim mlekom, fil, pa šlag, i treća kora, i sve istim redom.
Torta treba da prenoći u frižideru, a pred služenje se još malo ukrasi, rendanom čokoladom, ili se pospe mlevenim lešnicima.
Нема коментара:
Постави коментар