U kuhinji i oko nje

U kuhinji i oko nje

субота, 4. фебруар 2017.

MEKSIČKA SALATA SA TORTILJA ČIPSOM

Još jedan recept dobijen od mlađe koelginice je na vidiku... Jelenu sam već spominjala, od nje sam usvojila recept za Gabon tortu, Tre leće i Taljatele sa lososom, i kad mi je pričala o ovoj salati, znala sam da je nešto odlično u pitanju...
Juče smo na poslu proslavile njen rođendan, donela je salatu (i još fiiiinih đakonija), probala sam, i oduševila se... Naravno, u povratku s posla, usput kupila sastojke, salatu napravila još sinoć, i, evo je... isprobana u mojoj porodici, svi se oduševili, i evo recepta...

Sastojci:
- 1 pileće belo meso, skuvano, ohlađeno, sitno iseckano
- 8 pečenih paprika, oljuštenih, iseckanih na kockice
- 300 - 400 gr skuvanog kukuruza šećerca
- 2 kese ljutog meksičkog tortilja čipsa (izlomljenog rukama), i još bar jedan paket za         
  serviranje
-.1 velika kašika kisele pavlake
- 150 - 200 gr majoneza
- so, biber

Sve sastojke izmešati u činiji, i staviti u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Ako je pravite dan ranije, nemojte odmah dodati izlomljeni tortilja čips. Treba ga dodati pred služenje, jer je fantastičnog ukusa kad je krckav, umesto raskvašen.

Pavlaku i majonez dodati po potrebi, samo da povežu sastojke. Servirati je sa još čipsa u činijici, a mi smo je dodatno posipali ljutom tucanom paprikom... Fantazija ukusa!


2 коментара: