U kuhinji i oko nje

U kuhinji i oko nje

понедељак, 16. јануар 2023.

SAVRŠENE KNEDLE ZA SUPU

Nikad nisam znala da ih pravim ''odokativno'', kao mama, ili tata, i, dok od moje Sanje, iz Zagreba nisam usvojila tačan recept, bilo je svega, i pretvrdih knedli, ali, i onih nepostojećih, koje su se rasplinule po celoj šerpi supe...

Knedle:

- 2 jaja

- pola kašičice soli

- 16 ravnih kašika griza

- 8 kašika ulja

Sve lepo izmešati kašikom, neposredno pre nego što ćemo ih zakuvati, u supu koja ne vri, nego samo lagano struji. Knedle vaditi malom kašičicom, pošto u kuvanju prilično narastu. Kuvati ih najviše 10 minuta, na tihoj vatri.

Ovo je mera za šerpu supe, od oko 3 litra.

Нема коментара:

Постави коментар