U kuhinji i oko nje

U kuhinji i oko nje

четвртак, 7. јул 2016.

PAPRIKE SA SIROM

I neobičnim prelivom od suncokreta i maslinovog ulja... Da, to bi bio njihov pun naziv, kod Anamarije na Coolinarici... 
Do sada sam paprike punila sirom na vrlo jednostavan način, jaje, izgnječen sir, malo slaninice, pa u rernu... Onda sam slučajno naišla na slike koje su me privukle receptu, napravila sam, i oduševili smo se...

Za ovaj fini, brzinski ručak, potrebno je:

- 8 paprika
- 200 gr gaude
- 200 gr mocarele
- 200 gr šunkarice
- par kašika maslinovog ulja

i još:
- 5 kašika semenki suncokreta
- malo susama
- malo peršunovog lista
- maslinovo ulje

Paprike oprati, preseći po dužini, pa pažljivo izvaditi semenu ložu, pazeći da jedan njen deo ostane (kao na slici), da fil ne bi curio napolje.

Zatim ih treba ovlaš premazati maslinovim uljem, pa složiti u pleh, na peki papir, otvorom okrenutim na dole. Staviti ih u rernu na desetak minuta, na oko 170 stepeni.

Nakon deset minuta izvaditi pleh, okrenuti paprike i puniti ih filom (sireve i šunkaricu iseći na kockice i promešati), pa vratiti u rernu da se dopeku, još 10-15 minuta.

Dok se paprike peku, spremiti preliv: suncokretove semenke (i eventualno susam) propeći na suvom tiganju, skloniti sa vatre i ohladiti. Dodati iseckan peršunov list i par kašika maslinovog ulja, tek toliko da poveže smesu.

Ispečene paprike preliti semenkama, i servirati! Uživanje je zagarantovano!



2 коментара:

  1. Fino izgleda i sigurno su ukusne sa tim sastojcima.. Probaću i ja svakako, samo bez šunke u nadevu. Super su ti sličice! ❤

    ОдговориИзбриши