Ovo je prelepa grčka salata od patlidžana i paprike, slična ajvaru, a, opet mnogo brže gotova!
Sastojci:
- 4 patlidžana srednje veličine
- 3-4 crvene paprike
- glavica belog luka
- so i biber
- limunov sok
- maslinovo ulje
- 1/2 glavice ljubičastog luka
- peršunov list
Patlidžane i papriku oprati, osušiti kuhinjskim ubrusom, i svaki komad posebno umotati u alu foliju, i složiti u pleh za pečenje u rerni. Belom luku odseći vrh, malo posoliti, i preliti sa par kapi maslinovog ulja, pa i njega uviti u alu foliju, i ubaciti izmežu patlidžana i paprike. Staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni, i peći oko 2 sata.
Kada se povrće ispeče, ostaviti da se dobro ohladi, pa tek onda očistiti patlidžane od ljubičaste kore (najbolje je kašikom izdubiti sredinu), paprike očistiti od kože i semenki, a beli luk jednostavno istisnuti prstima.
Kad je povrće očišćeno, potrebno ga je nožem, na daščici, grubo iseckati, pa začiniti po ukusu.
Ostaviti da se dobro rashladi, a pred služenje posuti iseckanim ljubičastim lukom.
Recept je sa bloga mary's kouzina.

Нема коментара:
Постави коментар