U kuhinji i oko nje

U kuhinji i oko nje

понедељак, 13. фебруар 2017.

FAŠIRKE SA SIROM (pečene u rerni)

Volimo faširane šnicle... evo kratkog uputstva kako ih napraviti na brzinu... 

Za 4 osobe je potrebno:
- 700 gr mlevenog mesa (mešanog)
  • - 1 manja glavica proprženog crnog luka
  • - 4 čena belog luka
  • - 1 jaje
  • - 70 gr dimljenog sira
  • - 1 kašičica aleve paprike
  • - 1 prstohvat majčine dušice
  • - 1/2 kašičice provansalske mešavine začina
  • - malo soli i bibera
  • - malo putera
  • Mleveno meso staviti u činiju, pa dodati ostale sastojke. Crni luk prvo treba propržiti, na malo ulja, a beli luk iseckati. Sir iseći na kockice. Dodati jaje i začine, pa sve dobro rukom izmešati.Sada treba kuglu od mesa pokriti prijanjajućom folijom, i ostaviti je u frižider na sat vremena.
  • Nakon sat vremena, pripremiti pleh za pečenje, i na njega staviti peki papir. Kuglu od mesa podeliti na 8 delova, i svaki formirati u kuglicu. Rastanjiti ih, i rasporediti na pripremljen papir, pa na svaku staviti po listić putera.
  • Staviti pleh u rernu, zagrejanu na 170 stepeni, i peći oko pola sata. Servirati sa omiljenim prilogom i dosta sezonske salate. Moji ukućani ove faširke najradije jedu sa krompir pireom, i varivom od šargarepe.



Нема коментара:

Постави коментар