U kuhinji i oko nje

U kuhinji i oko nje

понедељак, 25. јул 2016.

TIKVICE I PILETINA IZ RERNE

Čim sam ih prvi put napravila, po Jasninom receptu, zaljubili smo se u njihov ukus ... Potpuno je drugačiji od od onoga kako sam do tada punila tikvice...
Potrebni sastojci:
- 4 tikvice 
- 400 gr pilećeg filea
- 1 veća crvena paprika
- 4 paradajza
- 4 dl pavlake za kuvanje (neutralne)
- 1 kašičica brašna
- so, biber
- provansalska mešavina začina
- par listića bosiljka
- malo maslinovog ulja

Tikvice oprati, preseći po dužini, da se dobiju ''čamci'', i izdubiti im sredinu.
Za spremanje fila, dobro je sve sastojke oprati i usitniti odmah, jer se vrlo brzo prže, pa da sve bude spremno. dakle, papriku iseći na tračice, pileći file takođe, a dva paradajza oljuštiti i iseći na sitne kockice (ocediti višak soka i semenki).
Na malo ulja proržiti prvo papriku, pa pileći file, pa dodati paradajz. Nakon par minuta dodati kašičicu brašna, i dodati oko 2 dl neutralne pavlake. 
Skloniti sa ringle, i dodati začine po ukusu, so, biber i provansalsku mešavinu začina, i malo iskidanih listića bosiljka.

Uključiti rernu na 180 stepeni. Puniti tikvice filom, pa na svaku odozgo staviti po 2-3 koluta tanko sečenog paradajza. Preliti ostatkom neutralne pavlake, složiti ih u tepsiju podmazanu uljem, i staviti da se peku.
Nakon 30-40 minuta, tikvice su gotove.
Ovako izgledaju žute i zelene, okrugle tikvice spremljene po ovom receptu:
Prijatno!

4 коментара:

  1. Mnogo lepo izgleda, a sličice su fantazija, pogotovo radne.. ❤ Proslediću recept mojoj Gogi, pa nek spremi njima da uživaju! 👌

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno! Sigurna sam da će im se dopasti, jer ko god ih je kod mene probao, tražio je recept!

    ОдговориИзбриши
  3. Ove male tikvice obožavam, ali ih ovde nikako ne mogu da nađem..nešto slično sam pravila po Jasninom receptu i jednostavno smo se oduševili. Sviđaju mi se tvoje slike.

    ОдговориИзбриши
  4. Zoko, ovo i jeste Jasnin recept, i otkad sam njega otkrila, tikvice po svom starom receptu više ni ne pravim... ovo je recept koji smo potpuno usvojili...

    ОдговориИзбриши