Jednostavna... i gotova za pet minuta!
- 1 manja konzerva kukuruza šećerca
- 1 glavica ljubičastog luka
- 3-4 mlada crna luka
- 1 crvena paprika
- desetak čeri paradajzića (ili sušeni paradajz iz tegle)
- 1 ljuta papričica
- so, biber
- par listova zelene salate
- malo maslinovog ulja
- malo sićeta (koristila sam aćeto)
Pasulj i kukuruz šećerac ocediti od tečnosti, pa dodati ostalo usitnjeno povrće. Posoliti po ukusu, dodati malo bibera i preliti sirćetom i uljem. Pažljivo promešati salatu.
U činiju za serviranje staviti nekoliko listova zelene salate, pa salatu rasporediti po njoj. Ljutu papričicu (pošto je ne vole svi) stavim samo odozgo, da se vidi (i lakše zaobiđe).
Dobro ohladiti pre serviranja.
Fina, bogata, šarena ♥ I kalorična da može da bude ručak sam za sebe, eventualno kačkavalj ili riba pride...
ОдговориИзбришиDa znaš! Volim je, jer sve sastojke imam tokom cele godine....
ОдговориИзбриши