Ne znam odakle potiče ime ove fine salate... a, mogla bih je nazvati i namazom od sira, ali znam da je jako fina, da je volimo, i da sam recept već mnogo puta prosledila drugima...
Moji sinovi su bili na slavi kod druga, i po povratku kući s oduševljenjem su pričali o ovoj salati... Odlično se slaže uz pečenje i roštilj, proverili smo mnogo puta...
Naravno, odmah sam zamolila za recept, i on je stigao! Još jednom se zahvaljujem Dragani S. što je bila tako ljubazna da mi recept pošalje, i dozvoli njegovo objavljivanje!
- 1/2 kg sremskog (ili feta) sira
- 2 kuvana jaja
- 4 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 100 gr majoneza
- 2 dl kisele pavlake
- 5 kiselih krastavčića
- malo soli i bibera
Za ukrašavanje: kuvano jaje, kiseli krastavčić, peršunov list, čeri paradajz, masline, propečeni susam...
Kisele krastavčiće, beli luk i jaja sitno iseckati.
Sir izgnječiti viljuškom, pa dodati pavlaku, majonez i senf. Mešati dok se masa lepo ne ujednači, pa dodati krastavčiće, jaja i beli luk. Promešati još jednom, proveriti slanost, i po potrebi posoliti i dodati malo bibera. Servirati, ukrasiti, pa ostaviti da se dobro ohladi.
Ja sam koristila feta sir, pa nije bilo potrebe da dodam ni trun soli.
Ovu naslovnu sličicu obožavam! ♥ Lepe su i druge, al crveno na tufne i bela slata su mi baš super ukompnovani!
ОдговориИзбришиSalatu sam jela više puta, odlična je! Moraću i ja jednom da je spremim... :)))
Slažem se, Gago, i ma kako zvučalo, baš mi je elegantna ta kombinacija.... ove tufnaste pekače obožavam... salatu takođe! Pravi, nego šta!
ОдговориИзбриши