Baš ih volimo... ima posla oko njih, ali, rezultat - odličan...
- 600 gr testenine za lazanje
- 500 gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 gr iseckanih šampinjona (nije obavezno)
- 100 gr izrendanog parmezana
- so, biber
- malo origana i bosiljka
- 5 - 6 kašika paradajz pirea
Za bešamel sos:
- 6 kašika ulja (ili komadić putera)
- 2 - 3 kašike brašna
- 8 dl mleka
- so, biber i muskatni oraščić
- 200 gr gaude
Za lazanje kupujem sveže testo koje ne treba kuvati.
Luk i mleveno meso propržiti, pa dodati šampinjone, paradajz pire i začine. Pržiti još par minuta i ostaviti da se ohladi.
Za bešamel propržiti malo brašna na ulju (puteru), pazeći da ne potamni, treba da ostane belo, pa naliti mleko. Skuvati bešamel, ali da bude malo ređi. Začiniti i dodati malo muskatnog oraščića. Ostaviti da se prohladi.
Tepsiju podmazati uljem, pa sipati par kašika bešamela. Složiti jedan red kora, pa staviti par kašika mesnog fila. Posuti parmezanom. Opet bešamel, pa redom kore, meso, parmezan, bešamel dok ne utrošimo sve namirnice.
Na vrhu treba da bude testo koje ćemo premazati bešamelom. Narendati sir i staviti lazanju u rernu da se ispeče, a sir formira lepu, žutu koricu.
- 600 gr testenine za lazanje
- 500 gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 gr iseckanih šampinjona (nije obavezno)
- 100 gr izrendanog parmezana
- so, biber
- malo origana i bosiljka
- 5 - 6 kašika paradajz pirea
Za bešamel sos:
- 6 kašika ulja (ili komadić putera)
- 2 - 3 kašike brašna
- 8 dl mleka
- so, biber i muskatni oraščić
- 200 gr gaude
Za lazanje kupujem sveže testo koje ne treba kuvati.
Luk i mleveno meso propržiti, pa dodati šampinjone, paradajz pire i začine. Pržiti još par minuta i ostaviti da se ohladi.
Za bešamel propržiti malo brašna na ulju (puteru), pazeći da ne potamni, treba da ostane belo, pa naliti mleko. Skuvati bešamel, ali da bude malo ređi. Začiniti i dodati malo muskatnog oraščića. Ostaviti da se prohladi.
Tepsiju podmazati uljem, pa sipati par kašika bešamela. Složiti jedan red kora, pa staviti par kašika mesnog fila. Posuti parmezanom. Opet bešamel, pa redom kore, meso, parmezan, bešamel dok ne utrošimo sve namirnice.
Na vrhu treba da bude testo koje ćemo premazati bešamelom. Narendati sir i staviti lazanju u rernu da se ispeče, a sir formira lepu, žutu koricu.
Izgledaju odlično! ♥ I ja ih volim, samo što umesto mesa koristim pečurke. Meni je ovo najlakše kada mi dolaze gosti - pečurke i paradajz sos mogu da se pripreme dan ranije, testo koristim isto kupovno, a bešamel i sve ostalo se očas posla spremi, složi i zapeče jedan sat pred ručak ;)
ОдговориИзбришиBaš tako! I svi zadovoljni, i gosti, i domaćica... usput, nisam čula da neko ne voli lazanje... ;-)
Избриши