петак, 21. август 2015.

ZAPEČENI SPANAĆ

 

 Sastojci:

- 1 kg spanaća 

- 600 gr pilećeg filea 

Za bešamel sos: 

- oko 40 ml ulja (ili putera) 

3 kašike brašna 

6-7 dl mleka 

malo muskatnog oraščeta 

so, biber 

I još: 

- 250-300 gr izrendane gaude (ili kačkavalja) 



Priprema: 

Spanać dobro oprati i skuvati. Ocediti ga od viška vode (u cediljki), ohladiti i iseckati.

Pileći file iseći na kockice i propržiti na malo ulja (ne više od 6-8 minuta).

Bešamel sos: na malo ulja (ili putera) propržiti brašno, pazeći da ostane belo, da ne potamni, i odmah naliti mleko. Skuvati sos mešajući stalno, da ne zagori, pa ga začiniti po ukusu. Skoloniti sa ringle, pa dodati spanać i meso, pa dobro promešati.
Dodati i sir, ali, ostaviti bar 50 gr sa strane, za posipanje odozgo.  

Vatrostalnu posudu premazati uljem, pa u nju izliti smesu spanaća, mesa, bešamel sosa i sira.  

Odozgo posuti ostatkom sira i staviti u rernu da se zapeče. Trebalo bi da je gotovo za dvadesetak minuta, dok sir ne dobije lepu žutu koricu. 

Izvor:  Recept

Нема коментара:

Постави коментар