Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 600 gr pilećeg filea
Za bešamel sos:
- oko 40 ml ulja (ili putera)
3 kašike brašna
6-7 dl mleka
malo muskatnog oraščeta
so, biber
I još:
- 250-300 gr izrendane gaude (ili kačkavalja)
Priprema:
Spanać dobro oprati i skuvati. Ocediti ga od viška vode (u cediljki), ohladiti i iseckati.
Pileći file iseći na kockice i propržiti na malo ulja (ne više od 6-8 minuta).
Bešamel sos: na malo ulja (ili putera) propržiti brašno, pazeći da ostane belo, da ne
potamni, i odmah naliti mleko. Skuvati sos mešajući stalno, da ne zagori, pa ga začiniti
po ukusu. Skoloniti sa ringle, pa dodati spanać i meso, pa dobro promešati.
Dodati i sir, ali,
ostaviti bar 50 gr sa strane, za posipanje odozgo.
Vatrostalnu posudu premazati uljem, pa u nju izliti smesu spanaća, mesa, bešamel sosa i sira.
Odozgo posuti ostatkom sira i staviti u rernu da se zapeče. Trebalo bi da je gotovo za
dvadesetak minuta, dok sir ne dobije lepu žutu koricu.
Izvor: Recept
Нема коментара:
Постави коментар