Baš lepa salata! Podseća na Mimozu, ali sa tunjevinom...
Sastojci:
9 srednjih krompira, skuvanih u ljusci, ohlađenih i oljuštenih
3 konzerve tunjevine (ocedene od tečnosti)
6 skuvanih šargarepa
5 kuvanih jaja
200 gr kiselih krastavčića (izrendanih)
3 konzerve tunjevine (ocedene od tečnosti)
6 skuvanih šargarepa
5 kuvanih jaja
200 gr kiselih krastavčića (izrendanih)
Za preliv:
4 dl kisele pavlake
500 gr majoneza
malo belog luka (koristila sam beli luk u prahu)
so, biber
Za ovu salatu najpre treba napraviti preliv, od majoneza, pavlake, rendanih kiselih krastavčića, malo belog luka, soli i bibera.
Pripremiti sve sastojke za salatu, kao i lepu činiju, pa sastojke slagati (rendati) sledećim redom: rendan krompir, preliv, polovina količine tunjevine (oceđene), 3 izrendane šargarepe, preliv, 3 izrendana jaja, preliv. Ponoviti sve još jednom, a završiti krompirom, prelivom i rendanim jajima.
Pripremiti sve sastojke za salatu, kao i lepu činiju, pa sastojke slagati (rendati) sledećim redom: rendan krompir, preliv, polovina količine tunjevine (oceđene), 3 izrendane šargarepe, preliv, 3 izrendana jaja, preliv. Ponoviti sve još jednom, a završiti krompirom, prelivom i rendanim jajima.
Salatu ostaviti u frižider da se dobro rashladi.
Ukrasiti je po želji,(a najbolje je neposredno pred služenje).
Нема коментара:
Постави коментар