Za biskvit (peku se dva ovakva):
- 3 jaja
- 120 gr šećera
- 80 gr ulja
- 80 gr mleka
- 150 gr oštrog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
- 2 smrznute narandže
- 2 dl vode
- 200 gr šećera
- 150 gr pekmeza od kajsija
Glazura od čokolade:
- 200 gr čokolade
- 4 kašike ulja
Za ovaj kolač volim da ispečem dva ovakva biskvita, od po 3 jaja, u plehu veličine oko 22 x 30 cm, mada neko peče jedan, od 6 jaja, u najvećem plehu iz rerne, pa ga preseče na pola.
Za biskvit se umute jaja sa šećerom, pa se dodaju ostali sastojci, i dalje izmešaju lagano špatulom. Ispeći, na peki papiru, pa sve ponoviti još jednom, i sa drugim biskvitom.
Nakon hlađenja, jedan biskvit vratiti u tepsiju, premazati ga pekmezom od kajsija, pa će na njega ići fil, a drugi iseći na kockice, ili ga usitniti rukama.
Fil: smrznute narandže izrendati, na najsitnije rende. Vodu i šećer prokuvati, pa tako vruće naliti na izrendane narandže, promešati, i dodati usitnjeni biskvit. Sve lepo izmešati, pa premazati prvi biskvit. Poravnati, i ceo kolač preliti glazurom od čokolade.
Glazura: u šerpici, na pari otopiti usitnjenu čokoladu, sa par kašika ulja, pa kad provri, preliti kolač.
Pre služenja, kolač obavezno izvaditi iz frižidera bar petnaestak minuta ranije, radi lakšeg sečenja, i da čokolada ne puca.
Нема коментара:
Постави коментар