Salata:
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 3 - 4 glavice ljubičastog luka
- 300 gr paradajza
- 50 gr crnih maslina
Preliv:
- 4 kašike sirćeta
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber, trun šećera
- peršunov list i par listića nane, ili prstohvat mešavine provansalskih začina
Za salatu je najbolje prvo napraviti preliv, i to tako što se svi sastojci sipaju u bočicu sa dobrim zatvaračem, i, snažno protrese nekoliko puta.
Pasulj ocediti od tečnosti, pa mu dodati preliv, i izmešati. Dodati luk, isečen na rebarca i usitnjene masline.
Paradajz se dodaje na kraju, ali ga prethodno treba očistiti od ljuske, odstraniti semenke i iseći na kockice. Dodati peršunov list i par listića nane.
Lagano promešati sa pasuljem, i dobro rashladiti pre služenja.
Recept je Draganin, sa Coolinarike.
Нема коментара:
Постави коментар