петак, 31. март 2023.

PROVANSALSKA SALATA

 

Salata:

- 1 konzerva crvenog pasulja

- 3 - 4  glavice ljubičastog luka

- 300 gr paradajza 

- 50 gr crnih maslina

Preliv:

- 4 kašike sirćeta

- 3 kašike maslinovog ulja

- so, biber, trun šećera

- peršunov list i par listića nane, ili prstohvat mešavine provansalskih začina

Za salatu je najbolje prvo napraviti preliv, i to tako što se svi sastojci sipaju u bočicu sa dobrim zatvaračem, i, snažno protrese nekoliko puta.

Pasulj ocediti od tečnosti, pa mu dodati preliv, i izmešati. Dodati luk, isečen na rebarca i usitnjene masline. 

Paradajz se dodaje na kraju, ali ga prethodno treba očistiti od ljuske, odstraniti semenke i iseći na kockice. Dodati peršunov list i par listića nane.

Lagano promešati sa pasuljem, i dobro rashladiti pre služenja.

Recept je Draganin, sa Coolinarike.


Нема коментара:

Постави коментар