Biskvit:
- 4 jaja
- 125 gr šećera
- 1 vanil šećer
- 2 kašičice rendane narandžine kore
- 100 gr brašna
- 4 kašike mlake vode
Fil:
- 1/2 litra mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 6 kašika prah šećera
- 100 gr putera
- 2 dl slatke pavlake
- 4 kašike pečenih mlevenih lešnika
- malo izrendane narandžine kore
Pripremiti kalup za tortu, prečnika 24 cm, i u njega staviti peki papir. Rernu uključiti na 180 stepeni. Napraviti testo, najpre umutiti sneg od belanaca sa šećerom, pa polako dodati sve ostale sastojke. Staviti da se peče, i odmah smanjiti temperaturu na 170 stepeni. Ispečeni biskvit ohladiti, pa preseći na dva dela.
Za fil je potrebno izmešati puding sa šećerom, dodati malo mleka, i skuvati ga u ostatku mleka koje vri. Kada se ohladi, izmešati sa umućenim puterom, a zatim dodati i umućenu slatku pavlaku, lešnike i narandžinu koru. Polovinu fila staviti između kora, a ostatkom premazati torticu odozgo, i sa strane. Ukrasiti po želji.
Recept je iz knjige ''Kolači s ljubavlju''
Нема коментара:
Постави коментар