понедељак, 20. фебруар 2023.

PLJESKAVICE OD TUNJEVINE

Fine i posne...

- 1 konzerva tunjevine (u sopstvenom soku, od 165 gr)

- 100 gr ovsenih pahuljica

- 2 dl supe od povrća

- malo peršunovog lista, ili seckanog vlasca

- so, biber, malo aleve paprike i belog luka u prahu

- malo ulja

Tunjevinu ocediti od tečnosti. Ovsene pahuljice preliti vrelom supom, i ostaviti da upiju tečnost. Sve dobro imešati i začiniti po ukusu. Nakvasiti dlanove, pa formirati male pljeskavice, i stavljati ih na peki papir. Ovlaš ih premazati uljem, sa obe strane, pa ispeći u rerni.

Od ove količine, obično napravim 8 malih pljeskavica, što je sasvim dovoljno za dve osobe. Odlično se slažu sa salatom, kečapom, majonezom.

Recept je sa bloga Gaga u kujni.

Нема коментара:

Постави коментар