уторак, 21. фебруар 2023.

MAFINI SA HELJDOM I AJVAROM

- 1 jaje

- 2 dl jogurta

- 1 do 2 dl mleka

- 1/2 kašičice soli

- 2 dl heljdinog brašna

- 2 dl mekog belog brašna

- 3 kašike ajvara

- 5 kašika ulja

- 1/2 kesice praška za pecivo

- 150 do 200 gr mladog sira

- malo susama za posipanje mafina

Pošto se mafini umute za bukvalno 5 minuta, prvo je potrebno zagrejati rernu na 180 stepeni. Za ove fine mafine nije potreban mikser, jaje se umuti sa jogurtom i mlekom, pa se dodaju svi ostali sastojci, osim sira, i, sve se lepo sjedini žicom za mućenje. Smesa treba da bude žitka, zato treba dodati mleka, po potrebi. Na kraju dodati izgnječen sir, i puniti korpice za mafine. Posuti susamom, i peći dok fino ne porumene. Ovo je mera za tačno 12 komada.


Нема коментара:

Постави коментар