- 2 dl jogurta
- 1 do 2 dl mleka
- 1/2 kašičice soli
- 2 dl heljdinog brašna
- 2 dl mekog belog brašna
- 3 kašike ajvara
- 5 kašika ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 150 do 200 gr mladog sira
- malo susama za posipanje mafina
Pošto se mafini umute za bukvalno 5 minuta, prvo je potrebno zagrejati rernu na 180 stepeni. Za ove fine mafine nije potreban mikser, jaje se umuti sa jogurtom i mlekom, pa se dodaju svi ostali sastojci, osim sira, i, sve se lepo sjedini žicom za mućenje. Smesa treba da bude žitka, zato treba dodati mleka, po potrebi. Na kraju dodati izgnječen sir, i puniti korpice za mafine. Posuti susamom, i peći dok fino ne porumene. Ovo je mera za tačno 12 komada.
Нема коментара:
Постави коментар