субота, 3. април 2021.

DŽEMI LEJDI

Nema bržeg i jednostavnijeg, a lepšeg čokoladnog kolačića od ovog! Isproban, i pravljen mnogo puta, a ovde prenosim Darwinin recept.



Suvi sastojci:

- 160 gr šećera

- 90 gr oštrog brašna

- 90 gr mekog brašna

- 1/3 kesice praška za pecivo

- 1/2 kašičice sode bikarbone

- 1 kesica vanil šećera

- 45 gr prosejanog kakaoa

Mokri sastojci:

- 100 gr džema (od kajsije, crvenog voća, šljiva...)

- 125 ml ulja

- 2 dl jogurta

- 40 ml mleka

Za kolač je potrebno u dve posude odvojeno izmešati suve i mokre sastojke, a zatim ih lepo sjediniti sa par poteza špatulom, i izliti u kalup za pečenje.

Koristim silikonski kalup, dimenzija 26 cm x 10 cm.

Kolač se peče oko 40 minuta, na temperaturi od 170 stepeni.

Ispečen kolač izručiti na tacnu, a kada se prohladi, premazati ga džemom, tanko, pa preliti glazurom od čokolade.

Glazura: 4 kašike vode i 2 kašike šećera staviti da provri, i kuvati par minuta. Dodati 50 gr izlomljene čokolade, kašičicu margarina i kašiku ulja. Kad se glazura lepo ujednači, na tihoj vatri, gotova je. 






Нема коментара:

Постави коментар