Nema bržeg i jednostavnijeg, a lepšeg čokoladnog kolačića od ovog! Isproban, i pravljen mnogo puta, a ovde prenosim Darwinin recept.
Suvi sastojci:
- 160 gr šećera
- 90 gr oštrog brašna
- 90 gr mekog brašna
- 1/3 kesice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kesica vanil šećera
- 45 gr prosejanog kakaoa
Mokri sastojci:
- 100 gr džema (od kajsije, crvenog voća, šljiva...)
- 125 ml ulja
- 2 dl jogurta
- 40 ml mleka
Za kolač je potrebno u dve posude odvojeno izmešati suve i mokre sastojke, a zatim ih lepo sjediniti sa par poteza špatulom, i izliti u kalup za pečenje.
Koristim silikonski kalup, dimenzija 26 cm x 10 cm.
Kolač se peče oko 40 minuta, na temperaturi od 170 stepeni.
Ispečen kolač izručiti na tacnu, a kada se prohladi, premazati ga džemom, tanko, pa preliti glazurom od čokolade.
Glazura: 4 kašike vode i 2 kašike šećera staviti da provri, i kuvati par minuta. Dodati 50 gr izlomljene čokolade, kašičicu margarina i kašiku ulja. Kad se glazura lepo ujednači, na tihoj vatri, gotova je.
Нема коментара:
Постави коментар