Koliko god recepata da imam, svaki novi za mafine je dobro došao...
- 4 manja jajeta
- 80 gr šećera
- 1 vanil šećer
- 120 gr putera
- rendana kora limuna ili narandže
- rendana kora limuna ili narandže
- 140 gr brašna
- malo soli
- malo praška za pecivo
- prah šećer za posipanje gotovih mafina
- za punjenje: džem, nutela, kockice čokolade ...
U kalup za mafine staviti papirne korpice, a rernu uključiti na 180 stepeni.
U kalup za mafine staviti papirne korpice, a rernu uključiti na 180 stepeni.
U jednoj posudi umutiti čvrst sneg od belanaca sa trunom soli i 40 gr šećera.
U drugoj posudi umutiti omekšali puter sa ostalih 40 gr šećera i vanil šećerom, i rendanom korom limuna ili narandže, pa dodati žumanca. Promešati mikserom, pa ga odložiti sa strane, jer belanca sa drugom smesom, od žumanaca i putera treba izmešati kuhinjskom špatulom, nežno prevrćući masu. Polako dodavati brašno izmešano sa praškom za pecivo, dok smesa ne postane homogena.
Kašikom smesu rasporediti u korpice za mafine.
Mafine napunite onim što volite, kod mene su ukusi različiti, pa je punjenje išlo ovako:
džem od šljiva, džem od kajsija, eurokrem i domaći karamel.
U toku pečenja, punjenje će se samo spustiti u sredinu mafina, kao na naslovnoj slici, zato obožavam ovaj recept!
Mafini se peku 20 - 25 minuta, u rerni sa ventilatorom.
džem od šljiva, džem od kajsija, eurokrem i domaći karamel.
U toku pečenja, punjenje će se samo spustiti u sredinu mafina, kao na naslovnoj slici, zato obožavam ovaj recept!
Mafini se peku 20 - 25 minuta, u rerni sa ventilatorom.
Mafini su zaista super, brzo se spreme svi ih vole.Ovo je odlična kombinacija
ОдговориИзбришиHvala, Dubravka, brzo i jednostavno! Sve sastojke uvek imam u kući, pa ih često pravim!
ОдговориИзбришиOdlicni Snezo!
ОдговориИзбришиHvala! Pozdrav!
ОдговориИзбришиTako ih retko pravim, dok su deca bila kod kuće češće sam ih pravila, sad sam se već odvikla od njih..odličn su ti mafini.Pozdrav Sneška.
ОдговориИзбришиHvala, Zorice!
ОдговориИзбриши