Liče na vanilice, ali su drugačiji, i baš ih volimo... Pravim ih već duuugo, po starom receptu...
Sastojci za testo:
- 700 gr brašna
- 300 gr masti
- 2 jaja
- 4 žumanca
-150 gr šećera
- 2 vanil šećera
- izrendana kora jednog limuna
- prstohvat soli
I još:
- džem
- prah šećer
Sve sastojke za testo staviti u sud za mešenje, i testo dobro umesiti rukama. Mešenje ne treba da traje dugo, jer toplota ruku greje mast, i testo je lepljivo.
Čim bude ujednačenog, i lepog izgleda, napraviti veknu, podeliti je nožem na dva dela, pa svaki zamotati u streč foliju i staviti u frižider na hlađenje, oko sat vremena.
Nakon tog vremena, pripremiti peki papir, i na njemu rastanjiti prvu polovinu testa, na oko pola centimetra. Modlom vaditi oblike, ređati na pleh postavljen peki papirom, i isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
Peći na oko 160 stepeni, i paziti da ostanu svetli.
Još tople kolačiće spajati džemom, pa ih uvaljati u prah šećer.
Sastojci za testo:
- 700 gr brašna
- 300 gr masti
- 2 jaja
- 4 žumanca
-150 gr šećera
- 2 vanil šećera
- izrendana kora jednog limuna
- prstohvat soli
I još:
- džem
- prah šećer
Sve sastojke za testo staviti u sud za mešenje, i testo dobro umesiti rukama. Mešenje ne treba da traje dugo, jer toplota ruku greje mast, i testo je lepljivo.
Čim bude ujednačenog, i lepog izgleda, napraviti veknu, podeliti je nožem na dva dela, pa svaki zamotati u streč foliju i staviti u frižider na hlađenje, oko sat vremena.
Nakon tog vremena, pripremiti peki papir, i na njemu rastanjiti prvu polovinu testa, na oko pola centimetra. Modlom vaditi oblike, ređati na pleh postavljen peki papirom, i isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
Peći na oko 160 stepeni, i paziti da ostanu svetli.
Još tople kolačiće spajati džemom, pa ih uvaljati u prah šećer.
Нема коментара:
Постави коментар