Još jedan odličan recept sa Coolinarike, a usvojen kod nas!
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 6 kašika hladne vode
Fil:
- 1/2 litra slatke pavlake
- 3 kašike prah šećera
- 1 kesica želatina (10 gr)
Glazura:
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- 150 gr putera
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 6 kašika hladne vode
Fil:
- 1/2 litra slatke pavlake
- 3 kašike prah šećera
- 1 kesica želatina (10 gr)
Glazura:
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 4 kašike ulja
- 150 gr putera
Na 2 peki papira iscrtati dimenzije tepsije u kojoj će se slagati kolač. Moja tepsija je veličine 20 x 36 cm.
Umutiti smesu za biskvit, prvo belanca sa šećerom, a zatim postepeno dodati sve ostale sastojke, polako ih sjedinjujući špatulom. Smesu podeliti na dva dela, i rasporediti je na pripremljene peki papire. Ja ih pečem istovremeno, u rerni sa ventilatorom, na oko 180 stepeni, oko 15 minuta.
Prvi biskvit staviti u tepsiju.
Sad treba spremiti glazuru. U šerpicu staviti ulje i puter, i na tihoj vatri otapati puter. Dodati izlomljenu čokoladu, i mešati dok se ona potpuno ne istopi. Glazura ne sme da provri! Skloniti je sa strane.
U manjoj šerpici želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
Za to vreme slatku pavlaku umutiti mikserom, i dodati prah šećer. Želatin zagrejati do vrenja, ubaciti ga u umućenu slatku pavlaku, brzo izmešati, pa polovinu staviti na biskvit koji je u tepsiji. Preliti polovinom čokoladne glazure, pa staviti u zamrzivač na deset minuta.
Nakon toga, izvaditi kolač iz zamrzivača, naneti drugu polovinu slatke pavlake, pa odozgo staviti drugi biskvit (blago ga pritiskati rukama, da se ''zalepi'' za fil).
Na njega izliti ostatak čokoladne glazure.
Naginjući tepsiju levo-desno, glazura, koja je lepa i tečna, će se sama lepo i ravnomerno rasporediti svuda po kolaču.
Kolač ostaviti u frižider na par sati.
Prilikom sečenja, da glazura ne bi pucala, dobro je oštricu noža držati u vreloj vodi.
Нема коментара:
Постави коментар