Ovaj recept mi se dopao, jer se za koru koriste briketi spanaća, što prilično olakšava i ubrzava njegovo spremanje.
Za koru je potrebno:- 4 jaja
- 300 gr spanaća u briketima
- 1/3 kašičice soli
- 3 supene kašike brašna
- malo praška za pecivo
Fil:
- 300 gr mladog belog sira
- 200 - 300 gr kisele pavlake
- dvadesetak šnita pečenice
Spanać staviti u cediljku, da se odmrzne, i otpusti višak vode, pa ga još malo kašikom pritisnuti da otkaplje.
Belanca ulupati sa malo soli u čvrst sneg, i ostaviti sa strane. U činiji pomešati spanać sa žumancima, brašnom i pzp, pa sve lagano špatulom sjediniti sa snegom od belanaca. Smesu izliti na veliki pleh iz rerne, na koji je stavljen peki papir, poravnati, i staviti da se peče. Kora je vrlo brzo gotova, za 10 - 15 min.
Kada se ispeče i malo prohladi, odmah je zarolati, zajedno sa papirom, i ostaviti da se potpuno ohladi.
Za fil je porebno samo izgnječiti sir, i lagano ga izmešati sa pavlakom.
Koru odmotati, pa premazati polovinom fila, na fil poređati pečenicu, pa premazati ostatkom fila. Opet zarolati, (bilo bi dobro što čvršće), i ostaviti na par sati u frižider, da se dobro poveže i ohladi, a zatim seći na šnite.
Нема коментара:
Постави коментар