понедељак, 22. јун 2020.

FRANCUSKI KUGLOF SA LIMUNOM I MAKOM


Volimo kuglofe! Ovo je još jedan u nizu recepata za brz, a fin slatkiš...
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 gr šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike naribane limunove korice 
- 160 gr istopljenog putera
- 60 ml jogurta
- 240 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 3 kašike limunovog soka
- 3 kašike maka, u zrnu (nemlevenog)

- dodaci po želji: kandirana narandžina kora, suvo grožđe i sl.

Pošto se testo za ovaj mali kuglof brzo spremi, najpre treba uključiti rernu, da se zagreje na 180 stepeni, a zatim modlu za kuglof dobro namazati puterom, i posuti brašnom.

U činiju staviti cela jaja, i mikserom ih dobro umutiti sa prstohvatom soli. Šećer dodati u dva navrata. Zatim dodati puter, i jogurt, ali, dalje testo mešati špatulom, a ne mikserom.Dodati brašno, pomešano sa praškom za pecivo, limunov sok i koricu, i na samom kraju, mak, i ostale dodatke po želji. Ja sam dodala malo kandirane narandžine kore i malo suvog grožđa.

Ispeći kuglof, i, kada se malo prohladi, prevrnuti ga na tanjir. Može se posuti prah šećerom, ili preliti limunovom, ili čokoladnom glazurom.
Glazura od limuna pravi se od par kašika limunovog soka koji se izmeša sa oko 70 gr prah šećera.



Нема коментара:

Постави коментар