понедељак, 1. април 2019.

CIGANSKE ŠNICLE


Odakle im ovo šašavo ime, ne znam, jer recept uopše ne liči na ono, već poznato: uzmeš, ili pozajmiš od komšinice, naprotiv, recept je odličan, a sastojci obećavaju... 



Sastojci:
- 12 svinjskih šnicli (a to je oko 1,5 kg mesa)
- 12 listova kačkavalja
- 12 režnjeva slanine (ev.suvog vrata)
- 12 kriški crnog hleba, tanko isečenog

- malo ulja
- par listića putera
- 2-3 čena belog luka
- malo bibera

U blago podmazan sud za pečenje stavljati redom sastojke: šnicla, sir, hleb, slanina, pa opet istim redom dok se sve ne utroši...

Preliti uljem, i odozgo staviti par listića putera. Čena belog luka preseći na pola, i ušuškati između slojeva mesa. Po želji se sa strane može ubaciti i par kriški krompira. Meso ovlaš pobiberiti. Ja uopšte nisam solila meso, jer su slani i sir, i hleb, i slaninica, i to se pokazalo odlično, jer je bilo slano taman kako treba...
Peći oko sat vremena, prvo poklopljeno (folijom), a zatim otklopljeno, još dvadesetak minuta... Nama je za ručak prilog bio spanać. Fenomenalno jelo!

Izvorni recept je Zorkin, sa Coolinarike.


2 коментара: