Brzinska...
Sastojci:
- 600 gr Plazma keksa (nemlevena, u komadima)
- 1/2 l mleka
- par kapi ruma
- 250 gr putera
- 170 gr šećera u prahu
- 250 gr mlevenih oraha (ili pečenih lešnika)
Dodaci po želji:
- suvo grožđe natopljeno rumom
- žele bombone, iseckane na komadiće
- krem bananice, iseckane na komadiće
Za ukrašavanje:
- umućena slatka pavlaka, ili
- glazura od čokolade, ili
- gotovi šećerni ukrasi
Sastojci:
- 600 gr Plazma keksa (nemlevena, u komadima)
- 1/2 l mleka
- par kapi ruma
- 250 gr putera
- 170 gr šećera u prahu
- 250 gr mlevenih oraha (ili pečenih lešnika)
Dodaci po želji:
- suvo grožđe natopljeno rumom
- žele bombone, iseckane na komadiće
- krem bananice, iseckane na komadiće
Za ukrašavanje:
- umućena slatka pavlaka, ili
- glazura od čokolade, ili
- gotovi šećerni ukrasi
U veću posudu staviti izlomljen Plazma keks , preliti ga hladnim mlekom, u koje je dodato malo ruma, i dobro promešati varjačom.
U drugoj posudi mikserom umutiti puter sa prah šećerom.
Varjačom sjediniti obe smese, pa dodati mlevene orahe (lešnike). Ne treba mešati dugo, jer je lepo kad se u preseku torte vide komadi keksa.
Ako dodajete neke od dodataka, kao npr. suvo grožđe, seckane bananice ili žele bombone, dodajte ih na kraju, sa što manje mešanja.
Tortu sa slike sam stavila u duguljasti limeni kalup, dimenzija 26 x 12 cm, kupljen u kineskoj radnji, a ''postavljen'' peki papirom.
Kad se dobro ohladila u frižideru, tortu sam samo prevrnula na tanjir i ukrasila kupovnim šećernim ukrasima.
Po želji, torta se može ukrasiti i glazurom od čokolade, ili šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар