Ljubitelji kokosa, izvolite!
Ovo je jedan od najlepših recepta na temu kokosa, bar za mene! Obično ih pravi moja mama, i kod nje su mi najukusnije... Evo recepta...
Za koru:
- 6 belanaca
- 250 gr šećera
- 50 gr kokosovog brašna
- 100 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 dl mleka
Za fil:
- 6 žumanaca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 15 kašika šećera
- 1 l mleka
- 125 gr putera
- 125 gr margarina
- 2 dl slatke pavlake
I još:
- 50 gr kokosovog brašna
- malo pečenih lešnika
Priprema
Kora:
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta). Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.
Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka. 8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa puterom i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake. Kad se doda umućena slatka pavlaka, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
Napomena: tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.
Ovo je jedan od najlepših recepta na temu kokosa, bar za mene! Obično ih pravi moja mama, i kod nje su mi najukusnije... Evo recepta...
Za koru:
- 6 belanaca
- 250 gr šećera
- 50 gr kokosovog brašna
- 100 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 dl mleka
Za fil:
- 6 žumanaca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 5 kašika brašna
- 15 kašika šećera
- 1 l mleka
- 125 gr putera
- 125 gr margarina
- 2 dl slatke pavlake
I još:
- 50 gr kokosovog brašna
- malo pečenih lešnika
Priprema
Kora:
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta). Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.
Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka. 8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa puterom i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake. Kad se doda umućena slatka pavlaka, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
Napomena: tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.
Ljubitelj kokosa ih je dva puta probao... Jednom ih je pravila moja Jasmina, nešto je častila na poslu, drugi put sam ih jela iz tvoje proizvodnje i oba puta sam se oduševila! Volim kokos, a ovo je još fino kremasto.. ♥
ОдговориИзбришиE, pa, hvala! Drago mi je da ti se dopadaju, Gago!
ОдговориИзбришиOvo je predivno! Odavno smo to utvrdili i rado ga spremam. ;)
ОдговориИзбришиHvala, Nale!
ОдговориИзбриши