Skuše na jednostavan način...
- 5 kom. skuša (jedna po osobi)
- 1 veza peršunovog lista
- 1 glavica belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 limuna
- 2 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 1 dl vode
- malo maslina
- grančica ruzmarina
- prstohvat soli
malo bibera
Skuše oprati i očistiti im utrobu. Dobro oprati, pazeći da se ispere i sukrvica koja mesu
daje gorčinu. Utrobu skuša puniti polutkama kolutova limuna, grančicama peršunovog
lista i ruzmarina,rebarcima luka i komadićima belog luka. Posoliti i pobiberiti, ali oprezno.
Skuše složiti u pleh u kom će se peći, preliti maslinovim uljem, belim vinom i vodom, pa
pored njih ušuškati još limuna, luka, masline i iskidanu grančicu ruzmarina.
Prekriti
pleh folijom, pa ostaviti u frižider da se riba marinira nekoliko sati, da se mirisi i ukusi
začina i travčica prožmu.
Peći otklopljeno, u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno prelivati skuše, da
ne budu suve. Za 30 - 40 minuta trebalo bi da su ispečene.
Servirati uz krompir salatu i još limuna, naravno i dobro rashlađeno vino je obavezno...
Iznenadićete se koliko su ukusni pečeni limun i pečene masline iz ovog safta... nama su bile pravo otkriće!
Ove tvoje skuše obožavam! Mirišu na more, svežinu, pa još kad se zaliju vinom... nirvana ♥
ОдговориИзбришиHvalaaa! Volim ih i ja, a najviše zbog jednostavne pripreme!
ОдговориИзбриши