уторак, 22. септембар 2015.

PEČENE MARINIRANE SKUŠE

Skuše na jednostavan način...



- 5 kom. skuša (jedna po osobi) 
- 1 veza peršunovog lista 
- 1 glavica belog luka 
- 1 glavica crnog luka 
- 2-3 limuna 
- 2 dl belog vina 
- 0,5 dl maslinovog ulja 
- 1 dl vode 
- malo maslina 
- grančica ruzmarina 
- prstohvat soli malo bibera

Skuše oprati i očistiti im utrobu. Dobro oprati, pazeći da se ispere i sukrvica koja mesu daje gorčinu. Utrobu skuša puniti polutkama kolutova limuna, grančicama peršunovog lista i ruzmarina,rebarcima luka i komadićima belog luka. Posoliti i pobiberiti, ali oprezno. 

Skuše složiti u pleh u kom će se peći, preliti maslinovim uljem, belim vinom i vodom, pa pored njih ušuškati još limuna, luka, masline i iskidanu grančicu ruzmarina. 

Prekriti pleh folijom, pa ostaviti u frižider da se riba marinira nekoliko sati, da se mirisi i ukusi začina i travčica prožmu.  

Peći otklopljeno, u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno prelivati skuše, da ne budu suve. Za 30 - 40 minuta trebalo bi da su ispečene. 

Servirati uz krompir salatu i još limuna, naravno i dobro rashlađeno vino je obavezno... Iznenadićete se koliko su ukusni pečeni limun i pečene masline iz ovog safta... nama su bile pravo otkriće!

2 коментара: