петак, 15. мај 2020.

NAJDŽELINI MAFINI SA ČOKOLADOM

Nedavno sam na Instagramu (kod Ane L.) videla lepe čokoladne mafine, za koje je rekla da su odlični, a da je ona u svaki, mimo recepta, ubacila i po nekoliko višanja... Jedva sam čekala da ih napravim, naravno, sa istom forom, jer, višnje i čokolada čine savršenu kombinaciju, zar ne?! 
I, zaista, jako su fini! 
Za 12 komada je potrebno brzinski, u dve posude izmešati posebno suve, a posebno mokre sastojke, zatim ih brzinski špatulom, ili žicom za mućenje izmešati, ne koristeći mikser, rasporediti u papirne korpice i ispeći! 
Neverovatno jednostavno, i brzo, a ukusno!

Suvi sastojci:                                     
- 250 gr brašna                                   
- 1/2 kesice pzp                                  
- 2 kašike prosejanog kakaoa               
- 150 gr šećera
- 1 vanil šećer
- 150 gr čokolade u kapljicama (ili iseckane)


 Mokri sastojci:
- 1 veliko jaje
- 250 ml mleka
- 90 ml ulja

Kad se smesa lepo ujednači, dodati 150 gr čokolade u kapljicama (ili iseckane čokolade), i šaku višanja, po želji.
Mafini su brzo gotovi, peku se dvadesetak minuta na 180 stepeni. 
Gotovi se mogu ukrasiti glazurom od čokolade.