U kuhinji i oko nje

U kuhinji i oko nje

недеља, 31. јануар 2016.

PILETINA SA SUSAMOM

Piletina i susam se odlično uklapaju i nadopunjuju... Ovaj recept sam našla na Coolinarici, i dopao mi se na prvo čitanje, jer se meso ne prži, nego peče u rerni, bez dodatne masnoće... Napravila sam, i oduševili smo se ukusom i sočnošću mesa...



Sastojci:

- 1.100 gr pilećeg belog mesa
- vrlo malo soli i bibera

- 200 gr majoneza
- 1 kašika senfa
- malo začina za piletinu 
- 4 čena belog luka

- 150 gr slanih krekera (koristila sam TUC, najlepši su)
- 150 gr susama

Postupak:

Piletinu iseći na manje šnicle, i začiniti sa vrlo malo soli (oprezno, krekeri su slani!) i bibera. 

Ostaviti sa strane i napraviti marinadu, tako što se izmešaju majonez, senf, začin za piletinu i doda se beli luk izrendan na sitno rende. 

Piletinu staviti u marinadu, izmešati rukom, da marinadom bude obuhvaćen svaki komad mesa, pa zatvoriti folijom, i ostaviti u frižider na bar dva sata, da se ohladi, odmori i ukusi prožmu.



Za to vreme spremiti smesu za paniranje, krekere samleti ili izdrobiti i izmešati sa susamom. Nakon što je meso odstajalo bar dva sata u marinadi, početi sa pripremom za pečenje. Svako parče mesa izvaditi iz marinade, pa utapkati u smesu krekera i susama, i slagati na pleh obložen peki papirom.


Peći na 170 stepeni, dok ne porumeni. Ako imate pećnicu sa ventilatorom, nije potrebno okretati meso, jer će obe strane biti podjednako ispečene.

Servirati sa omiljenim prilogom i dosta sveže salate.

Prijatno!


3 коментара: